Kdo sem in kaj počnem?

Sem Urška Repnik, svetovalka za dojenje in poporodna doula, na voljo sem za obisk na domu (Ljubljana in okolica) in preko telefona.

Sama imam dva otroka. Sina sem rodila v porodnišnici, kasneje sva imela precej težav z dojenjem: mleka je bilo premalo, neprenehoma je jokal, tehtnica ni pokazala tega, kar je bilo potrebno. Imela sem občutek, da imam premalo mleka. Ker je najbolj jokal ob večerih, sem začela dodajati stekleničko, ki jo je dobesedno pogoltal. Kak mesec sem dodajala umetno mleko, jokala na kavču, ker nisem sposobna nahraniti svojega otroka. Z možem sva bila sama za večino stvari (starši na Štajerskem in še vsi v službi), zato sva se prebijala z dneva v dan.  Ampak želja po dojenju je bila v meni premočna. Poklicala sem svetovalko za dojenje, se posvetovala (s super) pediatrinjo ter (krasno) doulo in dojenje je nato steklo. Dojila sem ga do njegovega drugega leta, ko sem zanosila s hčerko. Ker me je dojenje preveč bolelo, sva se dogovorila, da se ne doji več. Kaj kmalu nato je prišla hčerka, ki sem jo rodila doma, pristavila se je zelo hitro in z dojenjem nisva nikoli imeli nobenih težav. Tudi zato, ker sem takrat že veliko vedela - o gnezdenju, dolžini podojev, o tem, kaj je "normalno" in kako naj si vse skupaj olajšam.

Danes jaz pomagam drugim mamam. Če imaš težave, pridem k tebi domov, da ti ni treba nikamor in da ne doživljaš dodatnega stresa. Ponudim ti preverjene in zanesljive informacije o dojenju (sem v postopku certificiranja za mednarodno priznano svetovalko za dojenje in poporodno doulo, izbražujem se tudi pri Unicefu). 

Vem, kakšno podporo potrebuješ in zato sem tu. Ker ti lahko pomagam, da bo tvoje poporodno obdobje prijetno, da boš povezana z otročkom in pomirjena s seboj. Pomagam pri majhnih in velikih težavah z dojenjem in te podprem v tvoji odločitvi: ne glede na to, kakšna je.
V moji ekipi imam različne strokovnjake, ki pomagajo na tistih področjih, kjer jaz ne morem (naturopatinja, terapevtka, psihoterapevtka, bownova terapevtka ...)


Intervju z menoj za revijo Bogastvo zdravja: http://www.bogastvozdravja.si/odnosi-in-druzina/otroci/1855-svetovalke-za-dojenje


 
 
 
 
Foto: Ines images photography